SELMA-dagen

SELMA-dagen 2017 – Giftfri vardag för barnen

Såklart vankas det även SELMA-dagen även 2017, närmare bestämt den 25 november på Karlstads universitet. SELMA-dagen är ett kostnadsfritt årligt evenemang för hela familjen som grundar sig i forskningsstudien SELMA-studien, som i år firar 10 år.

Som vanligt på SELMA-dagen kan man diskutera med forskare och utställare om kemikalier, barns liv och hälsa och mycket annat i SELMA-studien. Några av höjdpunkterna kommer att vara Cirkusteater med Mimulus och detta kommer nog att attrahera stora som små besökare. Dessutom kommer det att finnas föredrag hela dagen i “ägget” och såklart även en rad aktiviteter för både stora och små, såsom utställning med organisationer och myndigheter, upptäcka hjärnan på Hjärnkul och Bygg en hjärna, göra snor på Experimentverkstaden, samt att plåstra om ditt gosedjur på Nalle-akuten. eller scanna dina leksaker och smycken hos Kemikalieinspektionen.

Har ni några frågor eller kommentarer om årets SELMA-dag eller om forskning om giftfri vardag för barnen – kontakta Malin Knutz, malin.knutz@kau.se