SELMA-dagen 2019 – med forskningen i fokus

SELMA-dagen 2019 – med forskningen i fokus Lördagen den 26 oktober är det dags för årets SELMA-dag på Karlstads universitet. Studien har hittills framförallt handlat om att samla in data, men du börjar det komma resultat. Kom och lyssna och diskutera nya resultat som kommit fram i SELMA.

Ett evenemang för hela familjen
Vid årets SELMA-dag kommer forskare att berätta om nya resultat som kommit fram i studien. Det kommer även finnas en utställning med vetenskapliga posters mm där forskningen och dess resultat presenteras, där det kommer att finnas möjlighet att prata med och ställa frågor till oss forskare.

Äldre barn-aktiviteter
Då barnen i SELMA-studien har vuxit och är äldre så har SELMA-dagen i år ett nytt upplägg. Aktiviteterna är främst riktade till barn över 6 år. Det finns både en experiment- och pysselhörna samt fika. Medan föräldrarna lyssnar på föredrag kan barnen se biofilmen ”Draktränaren 3” och äta popcorn (filmen är från 7 år).

OBS! Föreläsning och bio börjar ca kl 13.00 så därför är det bra att vara på plats i tid! Årets program är inte anpassat för drop-in. Dörrarna öppnar kl 12.30.

SELMA-studien
SELMA-studien undersöker vilken betydelse det har att gravida kvinnor och små barn exponeras för misstänkt hormonstörande kemikalier. I studien följs över 2000 värmländska mor-barn-par från tidig graviditet över förlossning och vidare under barnens uppväxt. Mätningar av kemikalier i mammornas blod och urin under graviditeten inleddes 2007 och familjerna har följts sedan dess. Nyligen avslutades en stor hälsoundersökning av mer än 1000 SELMA-barn.

Läs mer om SELMA-studien på www.selmastudien.se

Tid och plats
Tid: Lördagen den 26 oktober kl. 13.00–16.00, dörrarna öppnar 12.30
Plats: Karlstads universitet, ingång huvudingången.
Kostnad: Evenemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på fika.

Mer information
För mera information kontakta Malin Knutz, lektor och projektledare för SELMA-dagen, tel 073-621 27 74 eller Carl-Gustaf Bornehag, professor och projektledare för SELMA-studien, tel 070-586 65 65.